سلامت

کپک مواد غذایی چگونه ایجاد می شود؟ آیا می توان دوباره از آن محصول استفاده کرد؟

کپک مواد غذایی _سمنوپزان

کپک به نوعی قارچ می گویند که ظاهری کرکی شکل دارد و در فرم چند سلولی قرار می گیرد. انواع کپک را می توان روی گیاهان، روی مواد غذایی، روی دیوار و… مشاهده کرد.

انواع کپک و چگونگی ایجاد آن ها

کپک ها معمولا به شکل و رنگ های مختلف ظاهر می شوند؛ برخی از رنگ هایی که ما زیاد می بینیم کپک زرد، کپک سبز، کپک سیاه، کپک صورتی، کپک آبی، کپک سفید و …

کپک ها در محیط های مرطوب، تاریک و معرض هوا فورا رشد و تکثیر می شوند؛ که برای هر سه مورد می توان به یخچال اشاره کرد. کپک ها زمانی خطرناک می شوند که قابلیت رویت ندارند و می توانند باعث مسمومیت شما شوند. از جمله بیشترین مواد غذایی که کپک می زنند می توان به شوریجات، غلات، پنیر، نان، میوه ها، گوشت و پروتئین ها، رب و … اشاره کرد.

با سمنو کپک زده چیکار کنیم؟

اگر درب سمنو رو ببندیم و در یخچال نگهداری کنیم به دلیل وجود هوا به دو روز نکشیده سمنو کپک میزنه و خراب میشه بهترین روش نگهداری سمنو با درب باز است. می توانید روی سمنو را سلفون بکشید و با چاقو چند برش ایجاد کنید تا هوا بخورد و از کپک زدگی آن جلوگیری کنید. شما عزیزان می توانید با مصرف سمنو سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید تا در فصل های سرد و گرم سال از بیماری ها دور بمانید.

اگر می خواهید سمنو را در طولانی مدت استفاده کنید می توانید مقداری از آن را فریز کنید و هر زمان خواستید میل کنید آن را در دمای محیط قرار دهید تا کم کم به حالت خمیری اولیه بازگردد.

خوراکی های کپک زده را چکار کنیم؟

اگر کپک را روی مواد غذایی از جمله لبنیات، نان، میوه، سبزیجات و یا غذاهای پخته مشاهده کردید آن را دور بیندازید و به هیچ وجه از ان استفاده نکنید؛ مواد غذایی نرم فضای مرطوب و مناسبی برای رشد کپک دارند. به همین دلیل احتمال نفوذ آن درون مواد غذایی نرم بیشتر است. اما اگر کپک را روی گوشت، پنیر و … (غذاهای سفت) مشاهده کردید لازم است با قاشق و یا کارد تمیز کپک را از روی آن جدا کنید.

اگر کپک تمام مواد غذایی تان را در بر گرفته بود درنگ نکنید و کل آن را دور بریزید؛ به هیچ عنوان آن را بو نکنید زیرا احتمال ایجاد بیماری های تنفسی زیاد است.

کپک غذا

چگونه از ایجاد کپک جلوگیری کنیم؟

  • یخچال را مرتب تمیز کنید و روزانه چک کنید تا غذایی دور از چشم تان نباشد.
  • از قاشق تمیز برای برداشتن مربا، ترشی، کمپوت و .. استفاده کنید.
  • هر چند ماه یکبار یخچال و فریزرتان را از برق بکشید و آن را تمیز کنید.
  • درب مربا، ترشی و … هر گونه مواد غذایی دیگر را چک کنید تا کاملا بسته باشد.
  • غذاهای فاسد شدنی را در طبقه های سرد تر قرار دهید.
  • اگر احساس می کنید هر کدام از مواد غذایی را در آینده نزدیک نیاز ندارید آن را فریز کنید.
  • هیچ غذایی را بیشتر از دو روز نگهداری نکنید.
  • تاریخ انقضای محصولات را چک کنید.
  • یخچال تان را سرویس کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • برای اینکه رب کپک نزند روی آن یک لایه نازک روغن بمالید.
  • چای، قهوه و ادویه جات را در جای خشک و خنک قرار دهید.
  • مواد غذایی بسته بندی شده را در عرض د والی سه روز مصرف کنید.

جمع بندی

در اکثر مواقع مواد غذایی که کپک زده اند قابلیت استفاده مجدد ندارند؛ به این دلیل که کپک ها قابلیت نفوذ عمقی دارند و می توانند در کل ماده غذایی نفوذ کنند. بهتراست مربا، لواشک، میوه جات و … که حالت نرم دارند را پس از کپک زدن بیرون بریزید و از استفاده مجدد آن دوری کنید. کپک مواد غذایی می تواند باعث دل درد، آلرژی، مشکلات تنفسی و … شود.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید