آشپزی

معرفی انواع آرد و کاربردن آنها در پخت نان، کیک و شیرینی

انواع آرد

یکی از مواد طبیعی که از گذشته تاکنون برای رفع نیازهای غذایی مردم استفاده می کردند آرد است؛ آرد از گذشته تاکنون توسط حیوانات، نیروی آب، آسیاب کردن دانه های غلات و غیره تهیه می شد. یکی از سخت ترین کارها شناسایی آرد ها است چرا که امروزه آرد های متنوعی تهیه شده است تا به شما در تهیه کیک، شیرینی، نان، نودل، ماکارانی و غیره کمک کند. به همین جهت قصد داریم به معرفی انواع آرد بپردازیم تا با انواع آن ها آشنا شوید و بتوانید بهترین آن را در پخت و پزتان استفاده کنید. پس از مطالعه این مقاله یک نانوای کامل و قناد موفقی خواهید شد، با ما همراه باشید.

معرفی انواع آرد

حتما شما هم با شنیدن نام آرد به یاد نان افتاده اید؛ اما امروزه آرد های متنوعی مانند آرد ذرت، آرد نشاسته، آرد نخودچی، آرد برنج و غیره در بازار به فروش می رسند و شما می توانید برای تهیه غذا و شیرینی جات خود از انواع آرد ها استفاده کنید. با این حال آرد گندم اصلی ترین آرد برای پخت نان است که روی بافت و طعم آن نیز موثر است. برخی ازانواع آرد هایی که برای تهیه نان و شیرینی جات استفاده می شود شامل موارد زیر می شود:

  1. آرد نانوایی: آرد نانوایی به رنگ سفید و دارای سبوس بسیار زیادی است؛ که در تهیه نان های حجیم، فانتزی، کیک، کلوچه و شیرینی جات مورد استفاده قرار می گیرد. این آرد برای پخت نان های سنتی از جمله نان لواش و سنگک مناسب نمی باشد.
  2. آرد سبوس دار: آرد های سبوس دار نسبت به آرد های نانوایی سبوس گیری کمتری دارند و به همین جهت رنگ آن نیز تیره تر از آرد نانوایی است. این آرد به دلیل داشتن فیبر بالا باعث هضم زودرس غذا می شود و به دلیل داشتن گلوتن بالا در پخت نان های پف دار بسیار توصیه می شود.
  3. آرد کامل گندم: آرد گندم سبوس گیری کمی دارد و در نتیجه رنگ آن نیز نسبت به آرد نانوایی تیره تر می باشد؛ و به دلیل داشتن فیبر بالا برای کسانی که از بیماری یبوست رنج می برند، بسیار توصیه می شود. شما عزیزان می توانید از این آرد برای تهیه نان سنگک استفاده کنید.
  4. آرد سفید: در تهیه آرد سفید پوسته گندم را جدا کرده و فقط قسمت داخلی آن را به عنوان آرد استفاده می کنند. از این آرد برای تهیه نان، شیرینی و کیک استفاده می شود.

آرد دو صفر و سه صفر

انواع آرد برای تهیه نان
  1. آرد دو صفر: آرد های دو صفر سبوس گیری کمی دارند و به همین دلیل رنگ قهوه ای تیره تری دارند؛ این آرد برای تهیه نان های حجیم، کیک و شیرینی بهترین انتخاب است.
  2. آرد سه صفر: این آرد نیز یکی از انواع آرد است که از آرد دو صفر ظرافت بیشتری دارد؛ کاربرد این آرد نیز مانند آرد دو صفر بوده و شما می توانید برای تهیه کیک و شیرینی از آن استفاده کنید.

دیگر انواع آرد ها در بازار

  1. آرد ذرت: این آرد از دانه های ذرت تهیه می شود که طعم ملایم و کمی شیرین دارد.
  2. آرد برنج: آرد برنج نیز مانند انواع آرد از دانه محصول یا همان دانه برنج تهیه می شود و طعم ملایم و آجیلی نیز دارد؛ شما عزیزان می توانید از این آرد برای تهیه فرنی و شیرینی های برنجی استفاده کنید.
  3. آرد جو: آرد جو از دانه های جو به دست می آید و طعم آن نیز خاکی و مغذی است که از گذشته تاکنون از این آرد در رژیم های غذایی و مخصوصا برنامه غذایی افراد دیابتی بسیار استفاده می شود.

نکات لازم برای استفاده از انواع آرد

انواع آرد
  1. اگر قصد تهیه نان های حجیم و فرانسوی را دارید بهتر است از آرد هایی که گلوتن بالایی دارند استفاده کنید؛ بدین صورت آرد های نانوایی و آرد گندم از بهترین گزینه ها برای شما محسوب می شود.
  2. اگر قصد تهیه نان های سبک و کم حجم را دارید بهتر است از آرد هایی مانند: آرد سبوس دار و یا آرد جو استفاده کنید.
  3. اگر قصد تهیه شیرینی نخودی را دارید بهتر است تماما از آرد نخود استفاده کنید تا مزه اصیل و واقعی آن را از بین نبرید.
  4. آرد نیز مانند دیگر محصولات غذایی دارای تاریخ انقضا می باشد. بهتر است نسبت به تازه بودن محصول تان اطمینان حاصل کنید.
  5. از هوا خوردن آرد جلوگیری کنید و درب آن را محکم ببندید.
  6. اگر قصد دارید در طولانی مدت از آرد تان استفاده کنید لازم است آن را در یخچال نگه دارید.
  7. آرد را قبل از مصرف الک کنید تا صاف و یکدست باشد.
  8. از خرید آرد باز و فله خودداری کنید.
  9. پس از پر شدن پیمانه به پیمانه ضربه نزنید زیرا بدین صورت بیش از میزان مورد نیاز آرد درون لیوان جا می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید