آشپزی

معرفی بهترین مواد غذایی افطار

مواد غذایی افطار

روزه داری یکی از رویه های بسیار موثر در سلامت بدن است به شرطی که با تغذیه مناسب همراه باشد؛ به همین دلیل خوردن سحری و افطاری بسیار اهمیت دارد چرا که می تواند به مرور زمان شما را بیمار کند یا پس از خوردن وعده های افطار یا سحر اسید معده تان بالا بیاید و به اصطلاح ترش کنید. با نزدیک شدن به ماه رمضان یکی از سوالاتی که برای افراد روزه دار به وجود می آید این است که بهترین مواد غذایی افطار در ماه مبارک رمضان چیست؟

بهترین مواد غذایی برای افطار در ماه مبارک رمضان چیست؟

مواد غذایی افطار: میوه و سبزیجات

بهترین مواد غذایی در افطار

میل کردن یک الی دو وعده حداقل میوه یا سبزیجات در وعده سحر بسیار توصیه می شود زیرا بدن شما با کمبود آب مواجه می شود که شما با میل کردن میوه و سبزیجات آب مورد نیاز بدن تان را تا حدی تامین می کنید؛ ضمن اینکه منبع غنی و کامل از قند های طبیعی و فیبر است. برای تامین آب بدن تان در روز های روزه داری بهتر است از میوه های پر آب مانند خیار، هندوانه، هلو، کاهو و … استفاده کنید.

مواد غذایی افطار: پروئتین ها

مصرف پروتئین

تخم مرغ، لبنیات، پنیر کم نمک، حبوبات و … از بهترین منابع تامین پروتئین بدن هستند که می توانند تمامی انرژی شما را در طول روز تامین کنند؛ کسانی که در وعده سحر پروتئین مصرف می کنند دیرتر از بقیه افراد دچار ضعف و یا گرسنگی می شوند. انواع گوشت، ماهی، مرغ، بوقلمون، گوشت بدون چربی گاو و … نیز گزینه های بسیار عالی برای تامین انرژی بدن است.

مواد غذایی افطار: کربوهیدرات های پیچیده

کربوهیدرات های پیچیده از زنجیره های طولانی قندهای ساده ساخته شده است؛ این کربوهیدرات ها را می توان در برنج های قهوه ای، ماکارانی های سبوس دار، سیب زمینی، موز، نان و غلات، جو دو سر، سیب زمینی شیرین، سبزیجات، لوبیا، سبزیجات و .. پیدا کرد. استفاده از این مواد غذایی در وعده های افطار و سحر سبب افزایش انرژی و کمتر شدن ضعف بدنی تان می شود.

آب

یکی از اصلی ترین مواد غذایی افطار مصرف آب است که شما در هر زمان از افطار تا سحر می توانید میل کنید و حداقل 5 لیوان آب میل کنید تا دچار یبوست و دیگر بیماری ها نشوید؛ اما لازم به ذکر است مصرف یکباره میزان زیاد آب هیچ تاثیری ندارد و ممکن است عکس آن عمل کند. مصرف غذاهای آب دار در وعده سحر و پرهیز از خوردن غذاهای شور و چرب یا غذاهای فرآوری شده مانند: زیتون، انواع ترشیجات، آجیل های شور، خوردن کشک، دوغ و غذاهای کنسروی نیز می توان از دفع بیش از حد آب بدن جلوگیری کند.

معرفی بهترین مواد غذایی برای افطار و سحر

  • انواع فینگرفودها، املت، نان و پنیر و سبزی
  • انواع آش شامل آش شعله قلم کار، آش رشته، آش جو، آش های محلی، آش بلغور، آش گندم، آش گوجه و …
  • انواع کوکوها شامل: کوکو سبزی، کوکو ماکارونی، کوکو بادمجان، کوکو سیب زمینی، کوکو گردو و …
  • انواع حلوا و کاچی شامل حلوا هویج، حلوا خرمایی، حلوا سرلاک، حلوا ترکی، حلوا زعفرانی، کاچی و …
  • انواع حلیم گندم و جو
مواد غذایی افطار
  • انواع دسر شامل: شیر برنج، فرنی، فرنی زعفرانی، شعله زرد، مسقتی، زولبیا و بامیه، ژله، رنگینک، توپک های خرمایی، ماقوت، گوش فیل، سمنو و … در مقاله قبل 10 تا از بهترین و مجلل ترین دسر ها را عنوان کردیم.

سمنوی تازه و ارگانیک را چگونه تشخیص دهیم؟

یکی از دسر های خوشمزه که معمولا ما ایرانی ها برای سفره هفت سین تدارک می بینیم دسر سمنو است؛ این دسر خوشمزه و سالم بسیار مقوی است و ویتامین های B ، C ،E ،A و ..، فسفر، آهن، روی، کلسیم، چربی، پتاسیم، اسید فولیک، کربوهیدرات وپروتئین دارا است. برای مطالعه بیشتر بر روی لینک داده شده کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری درباره نحوه تشخیص سمنوی اصل پیدا کنید.

از جمله خواص بی شمار سمنو می توان به درمان انواع بیماری های چشمی، بیماری های مفاصل، کاهش وزن، درمان کم خونی، درمان کم مویی، تقویت سیستم ایمنی، درمان عفونت ها، واریس، بی خوابی، سرگیجه، آرتروز، بیماری های ریوی، تب برفکی، ضربان قلب نامنظم، مخملک، بیماری های روحی و روانی و … اشاره کرد.

مواد غذایی افطار

چگونه از سمنو نگهداری کنیم؟

اگر می خواهید به مدت طولانی سمنو تان را نگهداری کنید بهتر است از سمنوی سفت تری استفاده کنید چرا که سمنوهایی که رقیق هستند به دلیل وجود آب درون آن زود تر از موعد کپک می زند؛ اگر می خواهید مدت طولانی سمنو داشته باشید می توانید آن را درون ظرف در دار بریزید و درون یخچال نگهداری کنید هر زمان خواستید میل کنید به مدت دو الی سه ساعت زودتر آن را از فریزرتان خارج کنید تا در دمای محیط یخ آب ذوب شود و مجدد به حالت خمیری باز گردد. اگر هم عجله داشتید می توانید سمنو را درون تابه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا کم کم یخ آن ذوب شود. حرارت بالا سبب عوض شدن مزه آن می شود.

اگر سمنو را برای مصرف روزانه خود تهیه کردید می توانید در دمای محیط یا یخچال قرار دهید اما حواستان باشد درب آن باز باشد در غیر این صورت سرمای یخچال سبب افزایش رطوبت آن و در نتیجه کپک زدن آن می شود.

کلام آخر

بهتر است در وعده سحری از خوردن غذاهای شور، چرب و نمکی خودداری کنید تا آب کمتری را از بدن تان دفع کنید در وعده افطار نیز بهتر است با کمی نمک روزه تان را باز کنید و پس از آن مصرف چایی نبات و نون پنیر می تواند به عنوان وعده ای سبک میل کنید. لازم است تا زمان سحر حداقل 5 لیوان آب با فاصله از هم میل کنید. با وعده ای سبک روزه تان را باز کنید و به مدت یک ربع بعد می توانید هر گونه غذای برنجی، خورشتی و … میل کنید. امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید